Hallitus / Yhteystiedot

/ Meihin saat yhteyden sähköpostitse spl.seinajoki@gmail.com.

Löydät meidät myös Facebookista, ryhmän nimi SPL - Seinäjoki

Pääliiton sivuille tästä www.spl.fi

 

HALLITUS

Puheenjohtaja / Jäsensihteeri / Toko / Näyttely: Johanna Korpela

Varapuheenjohtaja / Tottis:  Taina Mansikkamäki

Sihteeri / Nettisivut / Rallytoko / Nose Work / KK-treenit : Teija Syynimaa

IPO- ja Peltojälki Saija Hietakangas

Metsäjälki Eija Perttula

Kenttävastaava Pia Asell

Haku Raija Tuomisto

Rahastonhoitaja hallituksen ulkopuolelta : Johanna Soini

HALLITUKSEN JÄSENET

Pj. Johanna Korpela

Saksanpaimenkoira on minun suuri unelmani ja rakkauteni. Ensimmäinen koirani Maximus opetti minulle sen, mitä olen ihmisenä ja tempaisi mukanaan treenikentille. Sitten tuli Sälli, Ozahula Challenger (s. 3.5.2013). Sälli saa hymyn huulille. Sälli on täydellinen perhekoira, jonka hermot ovat rautaa. Tämän "miniseehverin" kanssa tottistellaan, tokoillaan, hakuillaan, jälkeillään ja käydään näytelmissä ja agilityssä. Koira frisbeetäkin kokeiltiin. Sällistä on moneksi, Sälli on ilon lapsi. BH ja TK1 takana ja JK1 edessä.

 

Vara Pj. Taina Mansikkamäki

Olen koiraharrastajana vielä aloittelija, ja nykyinen saksanpaimenkoirauros, Urho (synt.2013), on syynä harrastuksen aloittamiseen. Urho on kolmas koirani ja haasteellinen veijari, kaksi muuta ovat jo edesmenneitä ja ne olivat kotikoirina loistavia. Ensimmäinen sakemannini oli Wilma, pitkäkarvainen narttu, jonka kanssa kokeiltiin harrastaa agilityä. Työaikataulujen muuttumisen takia agility jäi. Urhon kanssa BH on suoritettu, ja ehkä jo ensi kesänä kokeilemme osallistua jälkikokeeseen. Tavoitteena on jonain päivänä saada jk1, ja sitten kuka tietää, kuinka pitkälle innostusta piisaa. 

Sihteeri Teija Syynimaa

Kuva Pia Asell

Saksanpaimenkoira-harrastaja ja koirahieroja Härmästä. Saksanpaimenkoira on minulle se ainoa oikea koira. Siinä vaan on se jokin. Koirien terveyden kanssa painiessa on välillä käynyt mielessä rodun vaihto, mutta ei pysty. Palveluskoiralajit ovat lähinnä sydäntä, koirien terveyden vuoksi tällä hetkellä kuitenkin pk puolelta ohjelmmistossa vain FH.

Tällä hetkellä kotona pyörii kaksi koiraa. BH TK1 RTK1 RTK2 Eigen Karolina "Hertta" (synt21.12.2012). Hertalla myös tehtynä tokosta avo1, mejästä avo1 ja Nose Work 1.luokan hajutesti Ja fh kokeessakin on käyty.  Rallytokon PM hopealla joukkuekisassa 2016. Hertan menoa hidastaa LTV3. Iän myötä tuo valuvika on tuonut mukanaan muutakin vikaa, joten Hertta on nuoresta iästään huolimatta jo eläkkeellä. 

Toinen koira on FH1 BH TK1 RTK1 RTK2 Eigen Martha "Martta"(synt.15.8.2014). Martan menoa hidastaa stenoosi. Ehdimme käydä yhden pajä kokeen, mutta laji on nyt selän takia unohdettu metrin hypyn ja A-esteen muututtua koiralle vastenmieliseksi. Sanoin kävi agilitylle. Martan lajit ovat toko, rally, fh sekä nose work. Rallytokon piirinmestaruus henkilökohtainen avo luokan voitto ja joukkuekisan kakkonen. TOKO SM kisaan oli paikka SPL joukkueessa 2017, mutta jouduin antaa paikan pois, tuohon aikaan koira ei ollut oikein kunnossa. Kaikissa lajeissa koitetaan päästä niin pitkälle kuin suinkin rahkeet riittää.

 

 

Raija Tuomisto

Olen ollut SPL-Seinäjoen toiminnassa mukana 90-luvun alusta saakka, jolloin hankin ensimmäisen saksanpaimenkoirani seinäjokisesta kennelistä . Alaosasto"urani" aloitin kuitenkin silloisesta Suupohjan alaosastosta. Spl-Seinäjoen johtokunnassa olen ollut yhtäjaksoisesti 2000-luvun alusta. Minulla on tällä hetkellä koirana BH EK1 JK1 HK1 Visitor Fifty-Sixty,"Fico" (synt.20.2.2012)jonka kanssa harrastetaan hakua ja jälkeä ja EK-koetta. Jos koira saisi valita, niin laji olisi varmasti suojelu, mutta en oikein näe itseäni voimakasviettisen, 45 kiloisen uroksen ohjaajana suojelussa . Myöhemmin on tarkoitus jatkaa tämänkin koiran kanssa pelastuskoirahommeleissa, siihen asti toimin vaan ryhmänjohtajana niissä kuvioissa. Minulla on myös tuomarioikeudet pk-kokeisiin, lajina jälki ja BH.

Saija Hietakangas

Saksanpaimenkoiria on ollut elämässäni ihan pienestä saakka, kuvassa ensimmäinen sellainen 🙂 Minulle se on rotu nro 1, rodunomaisena monipuolinen työ,- perhe - ja harrastuskoira. Oma harrastustoiminta on valitetavasti rajoittunut enimmälti vain teoriaan, mikä ei sinänsä ole huono ollenkaan. Erilaisia seminaareja ja luentoja on tullut kierrettyä, ja olen myös Spl kasvattajakoulutuksen suorittanut hyväksytysti v. 2013. Koetoimitsija pätevyys myös löytyy(pk lajit). Treenattavana minulla on keväällä -17 vuoden täyttävä spu Nemo, joka on yhteisomistuksessa äitini kanssa, ja heidän kanssaan asuu, mikä tuo lisä haastetta 🙂 Tavoitteet meillä olisi erikoisjäljellä. Spl Seinäjoen alaosastossa olen mukana järjestämässä erilaisia koulutus tilaisuuksia ja kokeita. Omaa sydäntä lähinnä on saksanpamenkoiran rodunomainen laji eli suojelu, muitakaan lajeja väheksymättä.

Eija Perttula

Koirani, BH JK1 Give Me Ballantines alias Tuuli (synt 2012) on neljäs saksanpaimeneni. IPOa harrasteltiin mutta tulos on tehty jäljeltä.

Pia Asell

Pienestä asti haaveillut omasta koirasta. Lapsuudessani oli pari koiraa, mutta vasta 2008 vuodesta eteenpäin elämääni liittyi isännän mukana ensimmäinen saksanpaimenkoira. Nykyinen saksanpaimenkoiramme on siis ensimmäinen harrastuskoirani. Rähinä on pian 2v pojannulikka, jonka kanssa tähdätään PK-lajeissa metsä- ja peltojälkiin. Kolmantena lajina on Nose Work.

Rahastonhoitaja Johanna Soini

Eläimet ovat kuuluneet aina elämääni ja ensimmäisen koirani 
cockerspanielin
sain ollessani Yläasteikäinen. Aikuiseksi minut
kasvatti sekarotuinen, mutta
suurimmaksi osaksi saksanpaimenkoiraa
omaava Tosca, josta jouduin
luopumaan sen ollessa 14,5v.
Se opetti sen, miten koira voi olla ihmisen
paras ystävä ja kulkea
rinnalla tilanteessa kuin tilanteessa.
Nyt minulla on reilu 2 vuotias
saksanpaimenkoiranarttu
Vincos Dalacin "Muska", jonka kanssa harrastellaan mitä ehditään ja pystytään.
Muska on hyvin terävä luonteeltaan ja näin ollen reagoi kaikenlaiseen
tapahtumaan ympärillään äänekkäästi haukkumallakin.
Kun sen saa
keskittymään, se on mitä miellyttävin ohjattava.
Sen kanssa ei pääse
helpolla, mutta sen ihmisystävällinen
luonne tekee siitä ihanan
perhekoiran. Virtaa kyllä riittäisi muuhunkin.